*** دوست عزيز به وبلاگ " ابهر شهر خانه هاي سفيد" خوش امديد*** جالب است بدانيد ابهر حدود 2800سال قبل چنان بزرگ و آباد بوده که استعداد پايتخت شدن را دارا بوده است *** ابهر شهر آسيابهاي آبي و خانه هاي سفيد با رود خانه اي پر برکت جاري از 5000سال پيش تا کنون*** لااقل از هزاره سوم قبل از ميلاد به دليل وجود آبهاي فراوان و هواي مناسب و زمين هاي حاصل خيز محل زندگي اقوام مختلف بوده است*** شادرن سياح فرانسوي ابهر را همان شهر "بارونت " مورخين باستان دانسته است***شاردن مي‌نويسد: ابهر در دوره شاه عباس دوم صفوي داراي ۲۵۰۰ خانه و باغچه بوده‌است. چنانچه سواره نيم ساعت وقت لازم داشته تا از آن عبور کند. ابهر در اين زمان داراي اماکن عمومي بسيار و سه مسجد بزرگ بوده و در وسط شهر بقاياي گلين قلعه مخروبه‌اي مشاهده مي‌شود***

معرفی وبلاگ
ابهر این دیار کهن و این شهر ارام و سرسبز در دامنه کوه ملا داغی و کوه هایی که از سمت شمال ان را احاطه نموده اند قرار گرفته و ابهررود جریان زندگی را در شریانهای این شهر و نواحی اطراف جاری ساخته و منشا حیات انسانها در طول تاریخ بوده ،تاریخ بنای این شهر بدون شک به هزاره های قبل از میلاد می رسد. بعضی از مورخین بنای ان را به کیخسرو پور سیاوش و داراب کیانی و بعضی به شاپور ذوالاکتاف نسبت می دهند .سرزمینی با این قدمت تاریخی می تواند تاریخ بسیار مفصلی داشته باشد در این وبلاگ سعی شده تا حد توان این سرزمین پاک و تاریخ ان معرفی گردد
درباره نام وبلاگ
در زمان هاي قديم مردم ابهر نزديك عيد ديوار هاي بیرونی خانه هاي خود را با كچ سفيد ميكردند. جهانگردي كه شب عيد نوروز به ابهر امده بود در سفرنامه اش از ابهر به عنوان شهر خانه هاي سفيد نام برده است
دسته
لينك هاي مرتبط
ابهر من
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 161470
تعداد نوشته ها : 27
تعداد نظرات : 6

براي نمايش تصاوير گالري كليك كنيد
نمایش رتبه گوگل یا پیج رنک
سخن مدیر وبلاگ
با تشکر از شما برای انتخاب این وبلاگ برای مطالعه ،نظرات شما باعث بهتر شدن فعالیت من میگردد

به روايت از نجواي فرهنگ مردم(جشنها و آداب و معتقدات زمستان (جلد دوم)  نويسنده : سيد ابوالقاسم انجوي شيرازي )

 

كوسا گلين يا كوسه چوپانان


بنا به يك افسانه خيلي قديمي حضرت موسي كه در خدمت شعيب چوپاني ميكرد يك بار پنجاه روز به نوروز مانده سري به گوسفندانش زد ديد همه دو قلو زاييدند. چون به خانه بازگشت از شدت شادي و خوشحالي به زن خود مژده داد و در حياط فقيران را وليمه داد و مراسم كوسا كه در شهر ابهر با اين افسانه توام است اما اين جشن چوپانان ابهر در ساير شهر هاي آذربايجان و بخصوص در ميان چوپانان هنوز مرسوم و متداول است ، چه ، در زمستان پر برف و بارندگي آذربايجان ؛ چراندن گاو و گوسفند و حشم و غنمبه طور طبيعي و قهري تعطيلي است و احشام در آغل ها هستند و چوپانان چون كاري نكرده اند ، توقع مزدي را هم ندارند اما هنوز چند ماهي از سال باقي مانده است و ناچار بايد زندگي كنند و معاشي داشته باشند ، از اين رو به صورت دسته هاي متعدد در مي آيند و به سراغ حشم داران مي روند و كوسه در مي آورند و آنچه از نقد و جنس گرد كنند كفاف زندگي آنان را مي دهد و با همان مي سازند تا نوروز فرا رسد و دوباره راهي كوه و دشت و صحرا شوند ، از سوي ديگر دارندگان گاو و گوسفند در انتظار آمدن كوسا هستند و قدم آنان را خوب و بركت آور ميدانند و معتقدند هر كس با دار و دسته كوسا مزاح و شوخي و سپس محبت و كمك كند ، عاقبت به خير مي شود.

 

دسته ها : تاريخ ابهر

رحمت يوسفلي شهردار ابهر برنامه هاي مدون و كلي شهرداري در آستانه نوروز 92 را اعلام كرد .

به گزارش روابط عمومي شهرداري ابهر وي با اشاره به تشكيل ستاد ويژه استقبال از بهار  در شهرداري گفت : در اين خصوص جلسه ويژه اي تشكيل و تمهيدات لازم جهت استقبال از نوروز  انديشيده شده است . وي با اشاره به برپايي سفره هفت سين در نقاط مختلف شهر گفت امسال نيز مثل سنوات گذشته سفره هفت سين كامل و جامعي با برنامه هاي شاد و مفرح و علمي و آموزشي در مجاورت آن در مسير اتوبان ابهر – زنجان و با هدف معرفي شهر ابهر به ايرانيان بر پا خواهد شد . ايشان به بيان اينكه ترميم جداول و زيبا سازي شهر در اين پروسه گنجانده شده افزود محل هاي مناسب جهت اسكان موقت مهمانان ،مسافران نوروزي نيز پيش بيني شده است . وي از آماده سازي بسته هاي فرهنگي شامل نقشه جامع توريستي ،سوغات محلي و طرح جامع گردشگري جهت ارائه به مسافران گفت و ادامه داد اكيپ هاي سيار و ثابت آتش نشاني شهرداري در ايام تعطيلات در آماده باش كامل بسر خواهند برد .

يوسفلي در ادامه خاطر نشان كرد كليه سرويس هاي بهداشتي و نمازخانه ها جهت استفاده مسافران نوروزي آماده سازي شده و كليه معابر ،ميادين و ورودي هاي سطح شهر به نحو چشمگير پاكسازي ،آماده استقبال از مسافران نوروزي خواهد شد . يوسفلي شهردار ابهر خاطر نشان كرد در روز 13 فروردين كه همان روز طبيعت است اكيپ هاي خدماتي شهرداري با استقرار در مبادي خروجي شهر نسبت به توزيع كيسه هاي مخصوص پسماند اقدام خواهند نمود و در اين روز در پاكسازي طبيعت با شهروندان عزيز ابهري همگام خواهيم بود . وي در خاتمه اظهار اميداوري كرد نوروز امسال و تعطيلات ويژه نوروزي همگام با نشاط براي شهروندان بوده  و شهر ابهر نيز ميزبان شايسته اي براي مسافران و مهمانان نوروزي باشد

رحيم سروري رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان زنجان  در جمع مسئولان بهداشتي شهرستان ابهر با بيان اينكه استان زنجان جزو استان‌هايي است كه به سمت تيپ يك مي‌رود، اظهار داشت: يك دهم تخت‌هاي ما به ساير استان‌ها و شهرها و روستاهاي اطراف استان خدمات مي‌دهد.

وي در ادامه با بيان اينكه مرگ و مير مادران را به عنوان يك امتياز منفي در نظر مي‌گيرند، عنوان داشت: آمار ابهر از لحاظ مرگ و مير مادران صفر است كه اين آمار مايه مباهات است.

رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان زنجان با بيان اينكه مرگ و مير مادران در استان 13.5 درصد است، گفت: اين آمار در كشور 21 درصد است.

وي افزود: ابهر از اين لحاظ ركورددار است و در اين ميان نُرم مرگ و مير نوزادان در ابهر نيز از استان پائين‌تر است.

دسته ها : اخبار

در پي قليان احساسات بشر دوستانه ام يك صبح سه شنبه پاييزي راهي بيمارستان امدادي ابهر شدم براي اهداي خون اما پرستاران مهربان بيمارستان ابهر راهنمايي كردند كه اين مركز به آزمايشگاه مركزي ابهر منتقل شده (آن زماني كه من در بيمارستان امدادي ابهر ديده به جهان هستي گشودممركز انتقال خون در كنار اورژانس فعلي بود بخدا , دقيق يادمه )

پس براي اهداي تكليف به آن محل شتافتم

اما با اطلاعيه اي روبرو شدم كه نوشته بود اهداي خون فقط روزهاي 4 شنبه!!!

نا اميد برگشتم(آدم يه بارم كه حس انسان دوستانه  پيدا ميكنه ...نميذارن )

اين بار يك روز 4 شنبه به سمت مركز انتقال خون رفتم ساعت 9 صبح و با خيال اينكه چه زود دارم ميرم اما ...

دسته ها : ساير - اخبار

در ارديبهشت ماه سال 1350، مجله ي آن روزهاي اطلاعات هفتگي گزارشي درباره ابهر به چاپ رساند.اين گزارش كه در بردارنده ي نكته هاي ظريف اجتماعي آن روزگاران ابهر مي باشد براي آگاهي بيش تر علاقمندان اين سرزمين كهن در اين مجموعه نقل مي گردد.

در كنار ابهر رود نه تنها مي توان از سر عقل و حكمت گذر عمر را تماشا كرد، بلكه مي توان از هواي لطيف و آرامش اين شهر به آرامي هاي خاص شرق نيز رسيد. ابهر را اگر بر سر آن باشيم كه برايش القاب جستجو كنيم، مي توان شهر سرسبز، شهر آرامي، شهر خانه هاي سفيد و روشن و شهر دفينه ها ناميد، ولي من ترجيح مي دهم كه ابهر را شهر رستگاران و سبكباران بناميم. اگر سند و دليل از من بخواهيد، كارم آسان نخواهد بود، اما اگر اهل تاريخ و جستجو و متون باشيد، خواهيد ديد كه خاك ابهر، سينه ي گشوده اش را آرامگاه صافي ترين دراويش وارستگان كرده است. البته اينك از مزار و مقبره هاي دراويش آثار بسياري نخواهيد يافت، اما هر چه هست، هنوز از پير احمد زهرنوش، شاهزاده كبير و پير سكينه خاتون، نشاني ها در شهر هست. ابهر بي گمان هنوز مي تواند آن روزگاران برجستگي ها را به خاطر آورد.

X